A bútorszállítás összetett feladata

Egyik lakásból a másikba való költözés esetén, a legmegterhelőbb feladatok közé tartozik a lakásban lévő bútorok mozgatása, szét- és összeszerelése. A bútorszállítás nagy szakértelmet igényel a költöztetők részéről. Ha laikusként fog hozzá valaki, akkor gyakran megesik, hogy a bútordarab megsérül vagy akár személyi sérülés is történik. Ezeknek a problémáknak az elkerülése végett, érdemes olyan szakképzett költöztetőkre bízni a bútorszállítást, akik rendelkeznek azokkal az eszközökkel és tapasztalattal, amelyek ilyen esetben feltétlenül szükségesek.

butorszallitasA lakásból vagy irodahelyiségből való kiköltözéskor feltérképezik a szállításhoz legmegfelelőbb utat, lemérik a távolságokat és a bútorszállítás legoptimálisabb lépéseit csak ez után tervezik meg. Szükség esetén, a bútordarabot akár az ablakon keresztül emelik ki a lakásból vagy darabjaira szedik szét. Akármelyik módszer is legyen a nyerő, mindenképp javasolt a bútor vagy a bútorelemek becsomagolása.

A bútor, ha egyben kerül szállításra, akkor hasznos fóliával körbetekerni és a sarkaira védőanyagot helyezni. A bútorszállítás egyik kardinális kérdése, hogy miképpen mozgassák el azt? A csupasz kéz általi emelés az egyik legproblémásabb a nagyobb bútorok esetében, így ha egy rögzítő pánt vagy pokróc áll a rendelkezésére a szállítóknak, azzal megakadályozhatják, hogy a kézből kicsúszva sérüléseket, töréseket okozzon az elszabadult darab. A lépcsőn való mozgatást is javasolt ezért inkább szakemberekre bízni.

Filccel bélelt, merev vázú teherautó alkalmas a bútorszállítás lebonyolításához. Így nem karcolódik meg a bútor és ha szállítás közben egy kanyarban eldőlne, akkor is biztonságosan megtartja a teherautó belső oldala. Az új helyiségbe való érkezéskor, a szállítók általában rendelkeznek a bútor összeszereléséhez szükséges eszközökkel és vállalják is azt. A szállítócég által adott garancia pedig biztosít afelől, hogy az összes bútordarab épen megérkezik az új helyére. Az előbbieket figyelembe véve összegezhető, hogy a bútorszállítás nem mindenkinek való munka, így a legjobb döntés ha szakemberekre bízzuk kisebb és nagyobb bútoraink mozgatását egyaránt.