Ajakbalzsamok a száraz bőr hidratálására

A bőrünk bizonyos körülmények között nagyon sérülékeny tud lenni. Elég csak egy lágy szellő és máris azt vehetjük észre, hogy a kezünk vagy az arcunk, főként a szánk környéke kiszárad és kellemestelen feszülés következtében összerepedezik, majd ez odáig fajulhat, hogy esetenként vérzésbe vált át, ami csak fokozza a panaszokat. Mit tehetünk azért, hogy mindezt megelőzzük? Az ajakbalzsamok kifejezetten hatékonyan végzik el a hidratálást, bőrápolást.

A több természetes összetevőből készült termékek előnyeit azonnal tapasztalni fogjuk, ahogyan azokat igénybe vesszük. Miből tevődnek össze pontosan az ajakbalzsamok? Ez általában a típustól függ. A méhviasz, shea vaj, jojoba, ricinus-, olívaolaj jelenlétében minden adott a rugalmas hámréteg kialakulásához.

A gyártók arra is figyeltek, hogy illatmentesek legyenek az ajakbalzsamok, mert így megelőzhetők az esetleges allergiás reakciók valamilyen összetevőre. A tavaszi időszakban kimondottan szükség lehet némi támogatásra a szervezetünknek, belsőleg és külsőleg egyaránt. Az ajakbalzsamok tehát nagyon jól jönnek ilyenkor.