Az autóban is van légkondi

Meleg van, olyannyira hogy valósággal fulladozunk a városi por, aszfalt, betonrengetegben. Nem is tudnánk már elképzelni az autót, irodát légkondi nélkül.

légkondiPedig a légkondicionáló berendezések, ha helytelenül vannak használva, több bajt okozhatnak, mint hasznot. Nem egyszer látja, hallja a munkahelyén, az orvosi rendelőben, hogy a nyár kellős közepén a kollégák, ismerősök nem szabadulnak a náthától. Több oka is lehet ennek a folytonos betegeskedésnek, talán az alapja a gyenge immunrendszer.

Megemlítésre való tény az is, hogy sokan megvásárolják a légkondicionálót és megfeledkeznek róla, hogy az is időnként karbantartásra szorul. A légkondicionálók gyártói, forgalmazói, nyomatékosan megemlítik, ahányszor csak alkalmuk van rá, hogy a klíma berendezések szűrőit minden használati idény elején ellenőrizni kell, takarítani, fertőtleníteni szükséges.

Amennyiben a szakember az ellenőrzés során repedést, szakadást talál a szűrőfelületen, azt ki kell cserélni. Érdemes figyelembe venni, hogy az autóban is ez a helyzet, hiszen ott is van légkondi.