Az üvegajtó kivitelezési lehetőségei: ezekről érdemes tudnod

Egy stílusosan kialakított otthonba örömmel megyünk mindennap haza, a fal színe, a burkolat, egy-egy kiegészítő meghatározza a ház arculatát, de az igényes megjelenéshez hozzájárulnak a helyiségeket elhatároló ajtók is. Napjainkban már mindenféle anyagból készülnek nyílászárók, azonban egyik sem biztosít a lakásnak olyan designt, mint egy modern üvegajtó. Sok lehetőség rejlik az üvegajtó kivitelezésben. Nyilvánvaló, hogy ennek a nyílászárónak legnagyobb előnye, hogy beengedi a fényt a lakásba, de az esztétikai értéke mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Stílusos eleganciát képviselnek az üvegajtók, nem véletlenül váltak Magyarországon is egyre népszerűbbekké. Külföldön már régóta az irodák részei, de a magánházakban és lakásokban is egyre többet lehet ezekkel találkozni. Az emberek igyekeznek haladni a korral, az otthonunk kinézete pedig a mi stílusunkat mutatja, ezért ajánlott modern módon kialakítani vagy felújítani azt.

Amennyiben új házat építettél, esetleg nagyméretű felújításba kezdtél és most keresed az ideális ajtótípusokat, mindenképpen érdemes elgondolkodnod az üvegből készült nyílászárókon, méghozzá minden helyiségbe. Az üvegajtók kellemes hangulatot teremtenek a helyiségekben, az élettartamuk pedig még hosszabb is, mint a hagyományos fa vagy műanyag változatoké. Nem igényelnek különösebb karbantartást, mint a fából készült testvéreik, hiszen utóbbiakat időről időre le kell festeni. Vizes helyiségekbe célszerű üvegajtót tenni, mert nem vetemedik meg, nem korhad el, nem is deformálódik a gőz és/vagy pára hatására.

Fényáteresztő tulajdonságával csökkenti a bezártság érzetét is. Persze a fürdőszobába nem az átlátszó típusok közül kell választani, hanem a savmart üvegek az optimálisak, mivel ezekkel megőrizhető az intimitás. A savmart üveg ajánlott szobák ajtajának is, az átlátszó maradhat a nappali, konyha esetében. Természetesen, az üvegajtók maximálisan biztonságosak is. Ha modern üvegajtókat szeretnél beszerezni, tekintsd meg a classuveg.hu weboldal termékpalettáját!