Egyre többen igénylik a toló ablak beszerelését

Elsősorban az amerikai filmekből ismerjük a le-fel mozgó típusú ablakot. Általában olyan helyekre kerül a toló ablak, ahol helyszűke miatt nincs lehetőség az ablakszárny nyitására, vagy csak nagyon nehezen. Nálunk nem volt ismert és csak nemrég óta szerezhető be. Vannak olyan megrendelőink is, akik épp a filmes nosztalgia miatt kérik.

A toló ablak elnevezés vonatkozik azokra a nyílászárókra is, amelyek vízszintesen csúsztathatóak el. Az előny itt is az, hogy nincs szükség külön helyre az ablak nyitásához. Így kényelmesen lehet bútorokat elhelyezni az ablakok elé. A hátrányuk, hogy csak belülről moshatóak, hiszen kívülről nem lehet hozzájuk férni, kivéve ha a földszinten kerülnek elhelyezésre.

A toló ablak kerülhet olyan helyre, ahol azelőtt hagyományos modell volt, hiszen a nyílás nagysága a fontos. Olykor még a nagysága sem lényeges, mivel minden ablaknyílás bővíthető és szűkíthető egy kis átépítéssel. Ezeket a részleteket minden esetben a helyszínen kell megbeszélni a megrendelővel, amikor a munkálatok előtti felmérést végezzük.