Gépek az egészség szolgálatában: omnibotics robot műtét

Térdprotézis beültetés 96%-os betegelégedettségi mutatóval? Az innovatív OMNIBotics robot műtét segítségével elérhető! A kiváló ortopéd sebészek munkáját ma már kiváló gépek is segítik, a még pontosabb és precízebb végeredményért. Az OMNIBotics robot műtét során a sikeres térdprotézis beültetéshez szükséges szalagfeszesség állítható be kivételes pontossággal, továbbá a rendszer segíti az ortopéd sebészt az implantátum pozíciójának pontos meghatározásában is.

A dinamikus és digitális szalagfeszesség mérővel felszerelt készülék tökéletesen pontos számításokat végez, amivel előre meghatározza azt az értéket, amin a két oldalsó szalag egyenlően feszes lesz, továbbá ezeket az értékeket rendszeresen ellenőrzi is a beültetés közben. Az OMNIBotics robot műtét során a sebész úgy dolgozhat, hogy tizedmilliméteres pontossággal tisztában van a protézist alkotó elemek optimális pozíciójával, mert a robottechnológia előre meghatározza, majd virtuálisan modellezi azt a kívánt pozíciót, amivel a szalagok egyensúlyba hozhatók a műtét során.

Ugyanakkor azt is fontos leszögezni, hogy ezt a műtéti eljárást, ahogy a többit is, kizárólag az ortopéd sebész végzi. Nem a gép dolgozik az orvos helyett, csak kiegészíti annak munkáját, a még jobb eredmény elérése érdekében. A robot technológia régóta jelen van az orvostudományban, de a térdprotézis beültetések terén az OMNIBotics jelenti a kategória csúcsát.

A még Nyugat-Európában is újdonságnak számító rendszert Dr. Domán István csípő és térdprotézis specialista kezdte először alkalmazni hazánkban 2020-ban. Az OMNIBotics szinte az összes térdprotézis beültetés során segítséget nyújthat az operáló orvosnak. Egyetlen kivétel van csupán: az extrém deformitás, ami ellehetetleníti e technológia használatát. Ezek azonban, szerencsére kifejezetten ritkák.

Ha tehát Ön rövidebb rehabilitációs időt és kisebb műtéti kockázatot szeretne, valamint stabilan rögzített térdízülettel szeretné kizárni a műtét utáni térdficam lehetőségét, Dr. Domán segít! Egy jó döntéssel, most elkerülheti a statisztikák alapján, a fertőzés utáni második leggyakoribb műtét-ismétléshez vezető okot, a térdprotézis instabilitását és ezáltal a térdficam lehetőségét. Dr. Domán, az OMNIBotics alkalmazásával kivételesen stabil, teljes ízületi mozgáspályán működő térdprotézist adhat Önnek. Nyerje vissza a szabad mozgás örömét és szabadságát, kérjen konzultációs időpontot most!