Hogyan hat a narancsbőrre az infraszauna?

A hölgyek többsége, gyakran már fiatalon is, de 40 év felett igen gyakran panaszkodik a narancsbőr megjelenésére. Nem kevesen hívják segítségül az infraszauna áldásos hatását. Ugyanis a fokozott izzadás élénkíti a hajszálerekben való vérkeringést, ez pedig a bőr alatti területek nagyobb fokú tisztulásával is jár.

Infraszauna
Infraszauna

Másrészt az izzadás, valamint a meleg is fokozza a tisztító hatást. Növekszik a bőr rugalmassága és ellenálló képessége az infraszauna használatakor.

Különösen akkor, ha a szaunázást követően gyorsan hidegre hűtjük a bőrünket, például zuhannyal vagy még jobb, ha lehetőség van hideg vizes dézsát használni. A gyorsan váltakozó hideg-meleg hatás hirtelen tágítja, majd szűkíti a pórusokat, a kapillárisokat és a bőr rugalmasságát is növeli.

Mindez együttesen kihat arra, hogy a teljes bőrfelület feszesebb legyen. Idetartozik a kötőszövet is, aminek lazulása teszi lehetővé a zsírok lerakódását és a narancsbőr létrejöttét. Az igaz, hogy ennek hormonális okai is vannak, de mindenképp csökkenhetnek a bőr alatti lerakódások az infraszauna révén.