Mi a különbség a SoftPOS és a hagyományos bankkártya terminál között?

Egy olyan új világban élünk, ahol mindent az anyagiak uralnak. Elég csak néhány évtizedet visszamenni az időben és máris kevesebb volt a függőség, mint manapság. Vidéken, tanyákon ez az egyszerűség még érezhető, de a nagyvárosokban a helyzet egyértelmű. Ha valakinek nincs pénze, akkor könnyedén elveszhet. Munka és fizetés nélkül pedig a vásárlásra semmilyen lehetőség sem kínálkozik. A helyzet a másik oldalt nézve sem egyszerű. Bátran elmondható, hogy az üzleti életben érvényesülni valóságos harc, hiszen muszáj küzdeni a vevőkért, azok megtartásáért, valamint folyamatosan le kell körözni a konkurenciát.

A kereskedelem komoly korlátok közé van szorítva, amit az állami apparátusok felügyelnek. Rendszeresen jönnek ki újabb szabályozások, amelyek megszegése komoly büntetéseket von maga után. Így van ez a fizetési feltételek biztosításának elmulasztása esetén is. Ahol online pénztárgép van, már pedig ez kötelező, mivel nyugta csak ezen keresztül nyomtatható, ott a készpénzmentes fizetés lehetőségét elengedhetetlen megteremteni.

Erre lett kifejlesztve a hagyományosnak mondható bankkártya terminál, valamint a SoftPOS rendszer. Mindkét elektronikus fizetési lehetőségnek megvannak az előnyei. Általánosságban elmondható, hogy az igények határozzák meg, mikor melyikbe jó fektetni. A SoftPOS lényege, hogy a megfelelő applikáció alkalmazásával egy okostelefon vagy táblagép alakítható át terminállá. Ebből adódón nincs szükség a hagyományos rendszerekre. Érthető módon főként akkor érdemes ezekbe fektetni, amikor a forgalom kisebb.

Egy jól ismert üzletnél, ahol viszonylag nagy forgalom van, kényelmes és egyszerű a bankkártya terminál felállítása. Ellenben, egy utazó ügynöknél vagy minimális készpénzmentes fizetés mellett, a SoftPOS remekül lefedi az igényeket és teszi ezt kedvező költségek mellett. A cmo.hu weboldalon részletesen megismerhetőek a programok háttere, valamint azok működésének menete. Sajátos képességekkel rendelkező terminálok is beszerezhetőek. Választani lehet a bérlés és a megvásárlás között, az elképzelésekhez mérten. Az használat gyorsan elsajátítható és így a kiszolgálás időtartam is csökken, ami kényelmessé teszi a fizetést.