Mitől jobb a műanyag ablakok szigetelési teljesítménye?

Amikor valaki új nyílászárók megvételét tervezi, az egyik legfontosabb szempontja az ablakszigetelés kell legyen, hiszen enélkül télen kiszökik a meleg a lakásból. A mai energiaárak mellett, valóságos áldást jelentenek a tökéletesen szigetelő ablakok, mert ezekkel spórolhatunk a fűtésszámlán. Több ok miatt is jobban szigetelhetnek a műanyag ablakok a fakeretekhez képest. Sőt, extra szigetelési megoldásokba is érdemes befektetni és célszerű megbízható gyártótól beszerezni az ablakokat.

A műanyag nyílászárók lényegesen tartósabbak, mint a fából készült profilok. Minimális figyelem mellett több évtizedig képesek ugyanolyan jó szigetelési teljesítményt nyújtani, mint kezdetben. Különösen jó alapot ad a kiváló hőszigetelési teljesítményhez az ablakprofil anyaga. A VEKA cég piacvezetőként műanyag profilokat gyárt, megfelelően a szigorú európai DIN EN 12608 szabvány követelményeinek. Így a vállalkozás robusztus kialakítású, többkamrás technikát alkalmazó műanyag ablakprofiljai kiérdemelték a legmagasabb, A kategóriás minősítést.

A veka.hu weboldalon minden információt elolvashatunk ebben a témában, sőt, még a cég referenciamunkáit is megtekinthetjük. Ezek nagy valószínűséggel meg fognak bennünket győzni arról, hogy az innen rendelhető műanyag ablakok lesznek tökéletesek a házunkra. Persze, a hőszigetelésen kívül, sok egyéb jó tulajdonsággal is rendelkeznek ezek a műanyag ablakok. Az egyik lényeges tulajdonságuk a hangszigetelés, ami elengedhetetlen azokon a környékeken, ahol nagy az autós forgalom. A folyamatos zajterhelés nemcsak az otthon nyugalmát zavarja meg, hanem hosszútávon negatív hatással van az ott lakók egészségére is.

Ez a veszély könnyen elhárítható a VEKA műanyag nyílászárók felszerelésével. A szükséges biztonsági körülmények megteremtésére szintén lehetőséget adnak a műanyag ablakok, hiszen a VEKA profilból készült példányok speciális vasalatokkal, üvegekkel, kilinccsel védhetik az adott otthont a rossz szándékkal érkező látogatóktól. A modern nyílászárók emelik az ingatlan értékét is.