A Chappie című alkotás rövid bemutatása

Hat évvel ezelőtt egy olyan amerikai sci-fi került megrendezésre, amelyik a rendezőt Neill Blomkampot hamar a nagysikerű és felkapott rendezők közé jutatta. Dél-afrikai származású rendező a Distrikt 9 film megjelenését követően további két filmmel is előállt, a legutolsó az idén megjelent Chappie alkotás, aminek főszereplője Sharlto Copley.

chappieEz a különleges és szórakoztató történet középpontjában Chappie áll, aki egy robot, akit születésekor elrabolnak, így egy olyan család tagjaként nő fel, ahol állandóan nagy a zűrzavar, meg az összevisszaság.

Idővel fény derül arra, hogy egyedi lénynek számít, hiszen természetfeletti értékekkel lett felruházva, de sajnos ennek ellenére nevelhetetlen.

A történet egyik különlegessége abban rejlik, hogy a közeli jövőben játszódik, pontosabban 2016-ban, ahol a rendőrség kénytelen emberszerű robotokat alkalmazni, a büntetek rohamos elterjedésének a visszaszorítása és megakadályozása miatt. A Chappie egy olyan alkotás, ami szórakoztató, valamint eltér a mindennapi megszokott élettől, hiszen a főhőse egy robot.