A finneknél igen népszerű a szaunázás

Finnországban a szauna ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen helyisége a lakásnak, mint nálunk a fürdőszoba. Szinte minden otthonban van egy ilyen helyiség, vagy legalább egy kis kialakított sarok a fürdőszobában, ami lehetőséget biztosít a szaunázás pillanataira.

szanazasEz ugyanis egy nagyon fontos része az északi emberek életének. Már-már rituális szertartásnak is tekinthető egyes területeken a szaunázás. Ez azonban nem véletlen, ugyanis ez a folyamat megerősíti az immunrendszert, így hatékonyabban védekezhetünk a különböző betegségek ellen.

Ez pedig jól jön a hideg éghajlaton, ahol nagyon könnyen megfázhat az ember, ha nem elég óvatos. A hidegben eltöltött munkanap után kinek ne esne jól eltölteni néhány percet a szauna forró környezetében?

A szaunázás, az immunerősítés mellett más pozitív hatással is van a szervezetre. A sportsérülések, ízületi bántalmak, izomhúzódások is gyorsabban helyrejönnek a meleg levegőben, de az anyagcsere fokozásában, valamint a méregtelenítő folyamatokban is szerepe van.