A kút szivattyú komoly teljesítményre képes

A víz továbbítására napjainkban számos lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Locsolásra igen alkalmas egy kút szivattyú, ami alkalmazható ásott kutaknál is. A használata és a telepítése egyszerű, nem igényel szakértelmet, mindössze egy kis odafigyelésre van szükség.

A működési elve ugyanolyan, mint a csőbúvár pumpáé, a különbség mindössze az, hogy a kút szivattyú esetében a motor hűtése eleve ki van alakítva, nem a kút belső fala és a motor külső része között áramló hidegvíz hivatott megoldani azt. Ezeknek a berendezéseknek épp ebből kifolyólag nagyobb az átmérőjük. A kutak mellett, telepíthetőek víztárolóba, aknába, esővíz gyűjtőbe vagy ciszternába.

El vannak látva szárazon futás elleni védelemmel, amit az úszókapcsoló biztosít, de van olyan készülék is ebben a termékkategóriában, ami úszókapcsoló-mentes vagy háromfázisú. A komolyabb kútszivattyú modellek 70méterre is fel tudják emelni a vizet, 260 liter/perc teljesítmény mellett és az sem mellékes jellemzőjük, hogy kimondottan csendes az üzemmódjuk.