A műanyag nyílászárók rendszeres karbantartása

A műanyagból készült nyílászárók felülete nem igényel karbantartást. Tisztításukról viszont annál inkább gondoskodni kell és több szempontot is figyelembe kell venni. A legjobb az, ha egy puha ruhával, langyos, mosószeres vízzel töröljük át az ablakokat, ajtókat.

műanyag nyílászárók
műanyag nyílászárók

Makacsabb szennyeződések eltávolításához használjunk aromás hígítószereket. A műanyag nyílászárók tisztításához semmiképpen ne használjunk duzzasztó hatású szereket, kerülni kell a drótkefe és a kés használatát, hiszen azzal könnyedén meg tudjuk sérteni az ablak vagy ajtó felületét.

A műanyag nyílászárók tömítéseit évente egyszer jó, ha szilikon olajjal átkenjük. Házilag könnyedén meg lehet oldani a tömítések cseréjét is, hiszen nem kell hozzá különösebb szaktudás. A műanyag nyílászárók üvegét hagyományos módszerrel tisztítsuk. A szárnyban és a tokban lévő vasalatokat évente legalább egyszer át kell zsírozni, hiszen így tudjuk garantálni annak hosszú működését. A csavarok rögzítését is meg kell vizsgálni és ahol szükséges, ott meg kell erősíteni azokat.