A szélvédő ragasztás szakember dolga

Az biztos, hogy nagyon karcolt, repedt vagy betört szélvédővel biztonságosan nem lehet vezetni és nem is érdemes kockáztatni. Ennek két fő oka is van: az egyik, hogy nő a balesetveszély, illetve ezzel törvénysértést is elkövetünk. Ha a baj már megtörtént, akkor érdemes mihamarabb igényelni a szélvédő ragasztás szolgáltatást, amit számtalan szakember biztosítani tud.

Szélvédő ragasztás
Szélvédő ragasztás

A szélvédő cseréjét tekintve, két bevált módszert érdemes megemlíteni. Az egyik, ami manapság már nem annyira elterjedt a modern kocsiknak köszönhetően, az a behúzós módszer. Ennek a módszernek a lényege, hogy behúzó zsinórt először is a szélvédőre tett kéder gumiba kell fűzni, amit az úgynevezett behúzó madzag segítségével precízen áthúznak a karosszéria mentén.

A rögzítést a vastag gumikeret garantálja, amit neveznek kéder guminak is. A másik módszer az úgynevezett szélvédő ragasztás, ami sokkal elterjedtebb a modern kocsik miatt. Itt a lényeg, hogy a régi szélvédőt egy speciális szerszámmal eltávolítják, majd az üres rész jól megtakarítják. Ilyenkor a szakembernek figyelnie kell, hogy a karosszéria ne sérüljön, mert az sok esetben a nem kívánt rozsdásodással jár. Ha ez megvan, akkor jöhet a szélvédő ragasztás. Ezután már csak egy-két órát kell várni és késznek tekinthető a szélvédő csere. Egy biztos, hogy abban az esetben, amikor a szélvédő nagyon meg van sérülve, mielőbb ki kell cserélni, főleg akkor, ha az autót napi szinte használja a tulajdonos. Nagy előnye a ragasztott megoldásnak, hogy teljes mértékben vízálló és erre a szakember garanciát is tud vállalni, nemcsak tíz, húsz évre, hanem örökre. Épp ezért is ennyire elterjedt a ragasztott megoldás, ugyanis ez minőségi munka, ami megbízható és amire alapozni lehet a jövőben is. Kár is más megoldást választani, inkább mindenképp el kell kerülni az otthoni kivitelezéseket, amelyek az esetek döntő többségében balul sülnek el és végül csak szakemberhez kell fordulni. Tény, hogy a szélvédő csere esetében csakis a szélvédő ragasztás bizonyul kiemelkedő és precíz megoldásnak.