Az Ecopet száraztápok és a folyékony táplálék fontossága a kutya életében

Keveset beszélünk a legfontosabb folyékony táplálékról, a vízről, amely oldó s egyben táplálékszállító közeg, valamint a hőháztartást is befolyásolja. Fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy ha kedvencünk víz nélkül maradna, néhány napon belül elpusztulna. Az Ecopet konzerv eledelek is nagy mennyiségű vizet tartalmaznak, de az Ecopet szárazeledelek, kutyatápok etetése esetén mindig szükséges a friss víz pótlása. A kutya testsúlyának kb. 63%-a folyadék.

ecop2Az emberben ez megközelítőleg 60%. Egy 20 kg-os kutyának kilogrammonként átlagosan 45 cm3 folyadékra van szüksége naponta. Mivel a kutya ösztönszerűen annyi vizet iszik, amennyire szüksége van, sose hagyjuk üresen a tálját! Főleg, ha az étrendje főleg szárazeledelből áll. Különösen fontos ez akkor, ha elhízott kutyát fognak fogyókúrára – erre az Ecopet Natural Lamb vagy az Ecopet Natural Fish termékei javasoltak, megemelt fehérjetartalommal amely dehidratált húsból származik. Az Ecopet eledelek, tápok megfelelőek abban az esetben is, ha különleges munkafeladatokra készítik fel a kutyát és erősítő táplálékot adnak neki.

A kutya vízszükségletének 40%-át általában táplálékból veszi fel, a 60%-át ivással fedezi. Szükség esetén kb. 15%-ot saját testéből, kémiai folyamatokkal pótolhat. Kísérletet folytattak már különböző folyadéktartalmú kutyatápszerekkel, és arra az eredméynre jutottak, hogy a hipotalamusz mindig egyensúlyban tartja a vízigényt.Ha túl száraz élelmet kap a kutya, akkor annyi vizet ivott, amennyire szüksége volt, de ha nedvességtartalma is volt az ételnek, pl. konzerv, akkor alig ivott vizet. Ezeket tartsuk szem előtt. A pacsizoo.hu webáruházban minden szükséges szaktanácsadást megkapva válogathatunk a Farmina Ecopet szárazeledelekből, kutyatápokból és konzervekből.