Az éjjellátó az éjszakai vadászat nélkülözhetetlen felszerelése

A vadászok és a mezőőrök is gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy éjszaka kell végezzék a munkájukat. Ilyenkor azonban nagyon nehéz a becserkészés és a megfigyelés, a fény hiánya miatt. Nekik ajánlatos beszerezni egy éjjellátó készüléket.

ejjellatoHiszen ez nagyon megkönnyíti az éjszakai megfigyelést. Az éjjellátó tulajdonképpen egy távcső, ami már nagyon csekély fénynél is képes jó képet biztosítani. Ezek a műszerek többnyire a Hold és a csillagok fényét erősítik fel a belsejükben található elektronika segítségével.

Természetesen ezek a készülékek rendelkeznek beépített fényvetőkkel, amelyek az infravörös tartományban sugároznak. Így látható fényt nem bocsájtanak ki, de az éjjellátó működéséhez nincs is szükség látható fényre.

Egy ilyen készülékkel, akár 200 méterre is el lehet látni teljes sötétségben, de ha szeretnénk távolabb látni, az is megoldható, csak a beépített fényvető mellé, szükség lesz még egy erősebb fényvetőre is. Az éjjellátó készülék és a fényvető is megvásárolható a katonadolog.hu webáruházban.