Az étrendkiegészítők fontosak az egészséges szervezet számára

Rohanó világunkban sokszor nem jut elegendő időnk arra, hogy figyeljünk az egészségünkre és a táplálkozásunkra. Pedig az egészséges élet szerves része a megfelelő táplálkozás betartása. A szervezet számára szükséges tápanyagok pótlására bizonyos mértékig az étrendkiegészítők megoldást jelentenek.

etrendkiegeszitokAzonban ezek sem helyettesíthetik teljesen a helyes táplálkozás során bevitt tápanyagokat. A testünk sejtjeinek folyamatos működéséhez, szaporodásához és megújulásához szükség van cukrokra, fehérjékre és zsírokra. Ezek alkotják a sejtek fő építőelemeit.

Ugyanakkor szükség van még rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre is. Az étrendkiegészítők általában ezeknek a vitaminoknak és nyomelemeknek a pótlására szolgálnak.

Gyakran találkozhatunk olyan készítményekkel is, amelyek egy hosszabb diéta vagy fogyókúra után pótolják a szükséges lipideket és az aminosavakat is, amelyekből a szervezetünk előállítja a számára szükséges zsírokat és fehérjéket. Természetesen az étrendkiegészítők nem pótolják a napi szükséges tápanyagbevitelt, csak kiegészítik azt, mint ahogy a nevük is mutatja.