Az NKH vizsga különböző feltételei

Ez a folyamat összesen 1 napot vesz igénybe és csak gyakorlati vizsgaelemet tartalmaz. Az NKH vizsga mondhatni akkor kötelező, ha a gépkezelő jogosítvány bővítését szeretné további gépcsoportokra kiterjeszteni.

Nehézgépkezelő állások

Az álláskeresésnél ez a képesítés annál értékesebb, minél több gépcsoport típust tartalmaz, ezért célszerű egyszerre többféléből vizsgázni. Ugyanakkor, a gépkezelő jogosítvány értéke fordított arányban áll a felmérőre kötött összeggel.

Az ár/érték arány kedvezőbben alakul, ha ugyanazon tételben többféle gépcsoportra szakosodik valaki. A hatósági felmérő gyakorlati jellegű, amit gépcsaládonként lehet letenni. Egyszerre maximum 3 dolgozatot lehet leadni. A sikeres képzést követően, a Nemzetközi Közlekedési

Hatóság gépkezelő jogosítványt állít ki. A képzés gépcsaládonként legalább 3 óra gyakorlatot, valamint nemzeti fejlesztési munkavédelmi és elsősegély tanórát tartalmaz. Az NKH vizsga részleteinek utánajárhat az internetes oldalakon, így többet megtudhat azok folyamatáról, valamint feltételeiről.