Baktérium trágya használatát javasolják

Számtalan lehetőség közül választhat az a gazda, aki az év bármelyik szakaszában felkeres egy takarmány – vegyszer üzletet.

Baktériumtrágya
Baktériumtrágya

Én is benéztem a szomszédomban nyílt üzletbe és az elárusító hölgy kedvesen egy bemutatót tartott a termékeikről, többek között szót ejtett a baktériumtrágya közkedvelt alkalmazásáról is. A hölgy előszeretettel magyarázta a baktérium trágya tulajdonságait, hogy minden növényre javasolják, hogy mikroorganizmusokban gazdag és ezáltal fokozatosan növeli a talaj terméshozamát.

Megtudtam azt is, hogy a baktériumtrágyát napszakonként, kora reggeli – vagy a késő esti órákban juttathatom a földbe és lehetőleg szélcsendben kell egyenletesen szétpermetezni a termőföldön, majd ezt a földet felszántani, hogy a baktérium trágya bekerülhessen a talajba a már elvetett növények közé és kifejthesse jótékony hatását. A tavaszi vetésű növényeknél is érdemes használni a baktérium trágyát, leginkább a növényvetéssel egy időben, ősszel pedig a betakarítás és föld megmunkálást követően rögtön érdemes használni, hogy az őszi vetéseknek megfelelő talajt készítsünk elő. A hölgy elmondta, hogy érdemes kipróbálni a baktérium trágya használatát.