Befektetési útmutató egy népszerű pénzügyi tanácsadótól

Manapság rendkívül fontos, hogy félretett pénzünk a lehető legbiztonságosabb és legjövedelmezőbb módon legyen befektetve. Ezért a Grantis befektetés a körültekintő és hozzáértő szakértői hozzáállással maximálisan a partnerek érdekeit szem előtt tartva segít megtakarított pénzünket jó helyre rakni.

Nem könnyű azonban eldönteni mi is a legjobb befektetés, ezért a sokéves tapasztalattal rendelkező szakértők az egyedi igényeket és lehetőségeket figyelembe véve igyekeznek a lehető legjobb megoldást ajánlani. A döntés meghozatala azonban több tényezőtől függ, amiket sorra véve általában szűkül a kör a leginkább ideális befektetési eszközök tekintetében.

Elsőként fel kell mérni a kockázattűrésünk mértékét, ugyanis vannak befektetések, amik hajlamosak a napi kilengésekre, ami okozhat némi stresszt a mindennapokban. Szintén meghatározó lehet a várható hozam kérdése, azonban azzal számolni kell, hogy a magas hozamú befektetések kockázati szintje egyenes arányban nő a hozam nagyságával.

A következő kérdés a befektetési időtáv, vagyis, hogy mennyi ideig szeretnénk a pénzünket nélkülözni. Amennyiben rövid távon nagyobb hozamot remélünk, a kockázati tényező ebben az esetben is magasabb lehet. Tehát ismerni kell ezeket a paramétereket, hogy kiválaszthassuk a számunkra lehető legjobb befektetési formát.

Amennyiben csak a biztonságot helyezzük előtérbe a többi tényezővel szemben, a bankszámla, befektetési számla, letéti jegy és a készpénz a lehetséges befektetési forma számunkra, azonban ezek hozama messze az infláció alatti mértékben realizálható. Mivel azonban a befektetések célja a lehető legnagyobb hozam elérése, lehetőleg minél rövidebb idő alatt, a rizikó nem megkerülhető tényező.

Azt, hogy milyen távra szeretnénk a pénzünket lekötni, nagyban befolyásolja, hogy melyik pénzügyi eszköz az, amelyik számunkra a legmegfelelőbb. Érdemes tisztában lenni az adott befektetési eszköz ajánlott befektetési idősávjával, hogy valóban legyen értelme a konkrét formába befektetni a pénzünket.