Egész évben elbűvölnek az évelő dísznövények

A telet jól tűrő növényfajok kétségtelenül mindig jó választásnak bizonyulnak, ha szeretnénk a kertünkben gyönyörködni, de tisztában vagyunk azzal, hogy nincs elég időnk órákat és napokat tölteni a gondozásukkal.

Az évelő dísznövények bizonyos sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek, ha egyszer elültetjük, több éven át újra nőnek és minden évben, különösen tavasszal, meg nyáron, a színükkel és formájukkal gyönyörködtetnek minket. Amikor nekilátunk a kertünk rendezésének és megtervezzük, hogyan rendezzük be az évelő dísznövényeket, több tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Ugyanis, ha sok időt töltünk a kertben nagy társasággal, gondoskodjunk arról, hogy legyen elég hely a foteleknek, asztalnak vagy csak a szabad sétáláshoz. Ne telítsünk el minden kis helyet évelő dísznövényekkel!

Ez az első és alapvető hibája sok kezdő kertésznek, akik minden szabad helyre ültetnek és azt találgatják, hogy milyen arányban fognak valóban virágozni. Ennek eredményeképpen nagyon könnyen túl telítetté válik a tér növényekkel.