Ezért annyira lényeges a hangfal tüske alátét

Olyan sokféle csatlakozó van manapság, főleg a video területén, hogy sokan nem is tudják, mit, mire kell használni. A video csatlakozók közül az analóg D-Sub még mindig nagyon felkapott, de természetesen ezen kívül egyre kedveltebbek a digitális darabok is. Miért is olyan fontosak a video csatlakozók?

Teljesen egyértelmű, hogy ha az ember két kütyüt össze szeretne kötni, akkor máris könnyebb a helyzet, ha az eszközökön van ugyanolyan csatlakozó. Ekkor nincs másra szükség, csak egy kábelre. Ha ez megvan, máris használható a PC a monitorral, Blu-ray lejátszó a televízióval együtt.

A képminőséggel, bármilyen csatlakozás mellett is dönt a felhasználó, szinte biztos, hogy nem lesz probléma. Akinek mondjuk extrább elképzelései vannak, akkor egy kicsit oda kell figyelnie arra, hogy milyen video csatlakozók mellett teszi le a voksát. Aki régi készülékeket akar összekötni, az meg kell vegye a D-SUB/VGA tartozékot.

Biztos, hogy mindenki látott vagy használt már ilyet. Ez több évtizede nagy kedvenc, és régebben, amikor a számítógépekhez még csak CRT-s monitorokat kellett kötni, a video csatlakozók közül ez volt az első választás. Akárcsak ez, épp annyira felkapott mostanság a hangfal tüske alátét is, ami érthető is, hiszen ez megannyi előnyt garantál, főleg a házimozi rendszereknél.

Legyen az embernek kis vagy nagy hangfala, esetleg aktív mélyládája, az teljesen egyértelmű, hogy jobban szólnak a készülékek, ha a rezgéscsillapítás meg van oldva. Ahogy ráteszi valaki a kezét a hangfalra, egyből érzi, ahogy a doboz rezonál. Ezt a fizikai rezgést a hangszórók előre-hátra történő mozgása okozza. Annak érdekében, hogy ez minimális legyen, szükséges a profi hangfal tüske alátét.

Nem éri meg a dobozt csak lerakni a padlóra vagy bármilyen eszközre, mert ilyenkor romlik a hangminőség. Ugyanis azáltal, hogy a padló közvetlenül érintkezik a hangfallal, elveszi annak az energiáját. Szerencsére, a hangfal tüske alátét megfelelő használatával ennek a gondnak véget lehet vetni és a hangminőség teljes mértékben kielégítő lesz. Akinek ez fontos, erről nem feledkezik meg.

Print Friendly, PDF & Email