Gazdaságos megoldás padlófestékkel

Az évek bizony meglátszanak még egy minőségi padlón is. Apró karcok keletkezhetnek a felületén, itt-ott kisebb kopások is kialakulhatnak. Ezek aztán elég sokat rontanak az esztétikáján.

Viszont a padlófesték segítségével egészen gazdaságosan felújítható. Csupán helyesen kell eljárnunk a szemet gyönyörködtető végeredmény érdekében. A padlófesték használata önmagában ugyanolyan egyszerű, mint akármilyen más festéké.

A megfelelő eszközzel, ecsettel vagy hengerrel fel kell vinnünk a felületre. Viszont előtte mindenképp portalanítani és mentesíteni kell a zsírtól a padlólapokat. Az egyéb lerakódott szennyeződéseket is távolítsuk el, hogy teljesen sík felületet kapjunk.

Nem mindegy hol kezdjük el a festést és hol fejezzük be! Ki kell alakítanunk a megfelelő stratégiát, mert ha körülzárjuk magunkat a helyiség egyik végében, ahonnan nincs kiút csak a friss padlófestéken keresztül, akkor kezdhetjük az egészet elölről. Hogyha mindent jól csináltunk, akkor olyan hatást érhetünk el, mintha teljesen új padlólapokat fektettünk volna le.