Használjuk helyesen a gyerekülést!

Alapvető fontosságú, hogy a biztonságunkért felelős eszközöket megfelelően használjuk, hiszen a védelem csak így garantálható. Egy gyerekülés beszerelésénél fokozottan figyelnünk kell erre, pontosan követnünk kell a használati útmutatóban leírtakat, mert egy apró hiba is elég ahhoz, hogy a benne ülő biztonsága veszélyben legyen.

Amennyiben nem helyesen szereljük be a gyerekülést az autóba, akkor nem fogja tudni maximálisan ellátni a feladatát. Ezt pedig végképp nem szeretnénk. A lehető legjobb megoldásnak az ISOFIX rendszer bizonyult. Ebben az esetben a gyerekülést közvetlenül az autó karosszériájához csatlakoztathatjuk, mégpedig a hátsó ülések ülőrésze és háttámlája közé szerelt fém rudak segítségével.

Ezzel a módszerrel rögzítve jóval stabilabbak, biztonságosabbak lesznek végig az utazás alatt. Arra is nagyon figyeljünk, hogy minden induláskor állítsuk be újra a gyerekülés saját biztonsági övrendszerét, mégpedig kellően feszesen, hogy jól tartsa a kicsit, hogy még véletlenül se tudjon kicsúszni belőle!