Hogyan kell online ismerkedni? – 2. rész

Nem mindenkinek van lehetősége személyesen ismerkedni, így sokan az online utat választják, ami lehet sikeres is, ám mindent meg kell tenni ennek érdekében. Az ismerkedés előtt be kell állítani egy megfelelő profilfotót, ami lényeges szempont. A másik személy először ezt fogja megnézni, ennek alapján fogja eldönteni, hogy van értelme felvenni a kapcsolatot a másik személlyel vagy sem. Éppen emiatt kell kerülni az olyan kellemetlen, éretlenségre utaló képeket, amikor valaki nem épp nem józan vagy tükörbe-vakuzó képpel akar imponálni. Bármennyit írhatunk a másik személynek, nem ér annyit, mint egy jól kiválasztott fotó.

Ismerkedés
Ismerkedés

A legjobb választások közé tartoznak azok, amelyeken láthatóan jól érezzük magunkat, például társaságban, remek a hangulatunk vagy állatok társaságában vagyunk. Szerkesszük meg a bemutatkozó szöveget, azonban itt is oda kell figyelni a részletekre. Mivel nem itt kell minden információt elárulni magunkról, a teljes nevet sem jó ötlet feltüntetni, hiszen ezzel akár vissza is élhetnek mások.

 

A kliséket jobb elkerülni, hiszen sablonos szövegekből a keresett nem képviselői rengeteget olvashat naponta és nem ez fogja meggyőzni arról, hogy igazi egyéniség, akinek éppen olvassa a bemutatkozó szövegét. A frappáns, egyedi szövegek sokat segíthetnek, ez az a részlet, amely által megfoghatjuk azt, aki ezt éppen olvassa. Fontos figyelni a helyesírásra, akár egy helyesírási szótárt is elő lehet venni szükség esetén, hiszen sokkal jobb megnézni a szavak helyes használatának a módját, mint amiatt elbukni egy ismerkedést. Az is jó ötlet, hogy sugalljuk milyen dolgokat kedvelünk, ne pedig konkrétan írjuk le mindezt.