Kinek mit jelent a használt ruha vásárlás?

A second hand fogalma senkit sem hagy közömbösen. A használt ruha vásárlás irányába tanúsított hozzáállások teljesen eltérőek lehetnek. Míg valaki örömmel tölti az idejét azzal, hogy minőségi és exkluzív darabokat keressen a fogasokon, addig mások hallani sem akarnak arról, hogy olyan dolgot vásároljanak, amit valaki már viselt korábban.

Európában és Amerikában a second hand kifejezést bármilyen használt tárgyra alkalmazzák, legyen szó készülékről, bútorról, autóról vagy edényről. Hazánkban ezt a megnevezést kizárólag a használt ruha vásárlással szokás társítani. Érdekes tény, hogy az egész világ lakosságának 70%-a visel másodkézből beszerzett ruházati cikkeket.

A gazdagabb országokban a second hand termékeket azok kedvelik, akik valami különlegest és eredetit keresnek. A szegényebb országokban a lakosság elvben csak használt dolgokat visel, mivel az új ruhák számukra megengedhetetlen luxust és elérhetetlenséget jelentenek. Hazánkban a használt ruha vásárlás ötvözi a minőségi áru megfelelő áron történő beszerzését.