Láthatatlan kerítéskiválasztásának szempontjai

Szinte minden kutyás háznál létfontosságú a kert kérdése, hiszen meg kell határozni a területet, ahová az állat beteheti a lábát vagy nem. Körbekerítheti a veteményest vagy egy fal mentén is felhúzható a láthatatlan kerítés. Fontos azonban, hogy milyen szempontok alapján választja ki.

Nem minden testalkathoz illik ez a megoldás és a kutyus életkora is szerepet játszik a döntésben, mivel 6 hónaposnál fiatalabb, illetve idős vagy beteg egyedeknél egyáltalán nem ajánlott a használata. Válaszfal mellé csak akkor helyezze, ha meggyőződött róla, hogy az eszköz telepíthető fém közelében! Ezt minden esetben a használati utasítások között megtalálja.

Termékpalettánkon megtalálhatóak az akkumulátoros és elemes láthatatlan kerítések egyaránt. Zsebtelep esetén érdemes figyelembe venni, hogy nem mindig működik újratölthető elemmel, akkumulátoros termékeinket pedig néhány naponta tölteni kell, a használat mennyiségétől függően. Több láthatatlan kerítés is hangokkal és impulzusokkal is kommunikál, amit szintén az állat temperamentumát és testalkatát figyelembe véve kell kijelölni.

Print Friendly, PDF & Email