Mi a colostrum titka?

Az egészségügy piaca folyamatosan növekszik, így egyre több névvel találkozunk. A colostrum például az állatoknak az előteje, ami a kisállat születése utáni első pár napban termelődik. Ennek érdekessége, hogy olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek teljesen természetes közegben találhatóak és segítik az emésztést.

Ezt az 1950-es években fedezték fel, amikor sok baba csak tápszert kapott és utána egészségügyi problémákkal néztek szembe. Ma már teljesen elfogadott a szoptatás, sőt, a legtöbb anyukát bíztatják, hogy legalább az első pár hétben csak anyatejet adjon a babának. A mai technológiával fogyasztható csak az előtej, ami támogatja az immunrendszert.

Ez a veszélyes betegség lehet csak évek múlva derül ki, azonban megelőzhető ennek a colostrumnak a fogyasztásával. Nemcsak az immunrendszerünk lesz tőle jobb, hanem az izomszövet is növekedik és tesztoszteron bombának számít ,ezért leginkább a hölgyeknek ajánlott a fogyasztása. Sportolóknak is fel szokták írni, hogy így gyorsabbak és hatékonyabbak legyenek.