Mi alapján válasszunk vonalkód nyomtatót?

Miért ne lehetne használni egy teljesen általános irodai nyomtatót vonalkódok nyomtatásához? A vonalkód nyomtató felépítése eltér a hagyományos lézer és mátrix nyomtatók technológiájától.

Műanyag festékszalag a címkenyomtatóban
Műanyag festékszalag a címkenyomtatóban

Hogyha szemügyre vesszük az írófejet, akkor megfigyelhető, hogy négyzetekből épül fel. Ez azért van így, mert még 200dpi-s felbontással is egyenesebb vonalat képes előállítani. Minél szabályosabbak a vonalak a kódban, az olvasók annál könnyebben olvassák azt.

A vonalkód nyomtató sokkal homogénebb nyomatképet készít, aminek során a végeredmény jól kivehető és kontrasztos lesz. A lézeres és mátrix nyomtatók ennél valamivel homályosabb nyomatot készítenek, ami különösen közelről nézve vehető észre leginkább. Amennyiben mérlegeljük a saját igényeinket, biztosan ki tudjuk választani a tökéletes modellt a vonalkód nyomtató felhozatalából.

Gondoljuk át a rendelés előtt, hogy mennyire fontos a fenntartási költség minimalizálása és az is a főbb szempontok közé sorolható, hogy mennyit szándékozunk nyomtatni havonta a vonalkód nyomtatóval.