Mikor forduljak gyógytornászhoz? A leggyakoribb panaszok

Az egészség az emberek többségével született adottság, ami sajnos elég könnyen tönkretehető. A modern kor gyermekei meg is tesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a természet ajándékát elpazarolják. Néha a túlerőltetés, máskor pedig éppen ellenkezőleg, a túlkímélés okozhat gondokat. A legfőbb probléma egyértelműen a hanyagság, amire a legtöbben hajlamosak. Amikor csak kicsit fáj és az nem alkalomszerűen, hanem rendszeresen, mondhatni krónikusan történik, akkor kell megragadni a lehetőséget és fellépni minél hatékonyabb módszerrel!

A mozgás olyan tevékenység, ami képes számos problémát helyrehozni. A belgyógyászati panaszokon túl, a mechanikai eredetű, gerinccel kapcsolatos gondok leküzdésében segít. Több olyan eset is lehet, amikor érdemes felkeresni egy profi gyógytornászt. Erre érthető módon azért van szükség, mert csak jól képzett szakember tudja megállapítani a tünetek mentén, hogy mi a kiváltó ok és ennek ismeretében veheti kezdetét a célirányos kezelés. Miért éppen a tornázás?

Azért, mert ezzel a fájdalom enyhítésén túl, az okok is megszüntethetőek. Többségében a gerinceredetű bántalmak mellett, az izom- és ízületi panaszok helyreállításában ugyanúgy kulcsszerepet játszik. A megszokottnak mondható standard mozgásformák mellett, kimondottan személyre szabott gyakorlatsorok lesznek kidolgozva, amelyek specifikusan hatnak. Legyen az a nyak, boka, csípő, derék, váll, könyök, ami rendszeresen sajog, a kellemetlen érzéstől gyógyszer és más drasztikus beavatkozás nélkül is van mód megszabadulni végleg.

Kellő odafigyeléssel, még a műtét is gyakran kiváltható, a nem túl előrehaladott esetekben. A jól képzett gyógytornászok felismerik a problémát. Részletes diagnózist állítanak fel és ennek fényében határozzák meg a kezelés módját. Lehet ez manuálterápia, McKenzie torna, SMR masszázs, Kinesio tapasz használata és további hasonló eljárások, amelyekről részletesen a gyogytornaszom.hu weboldalon tud bárki informálódni. Itt az ideje, hogy némi segítséggel, de mindenki a saját kezébe vegye a gyógyulásának kulcsát! Ennek az első lépése már ma megtehető.