Minden téren jó a Hitachi fűkasza

A nagyobb, több erőt igényelő fúrásokhoz egy szimpla ütvefúró nem biztos, hogy beválik. Azonban az biztos, hogy a Hikoki fúrókalapács, amelyik egy bivalyerős, roppant hatékony és nagyon is profi szerszám, garantálja a sikert. Ebben pneumatikus, azaz levegős rendszer végzi el a nehéz munkát.

A Hikoki fúrókalapács esetében egy légdugattyús ütőmű garantálja a hatalmas teljesítményt és kiváló hatékonyságot. Ez a fúrószár forgásától függetlenül adja meg mindezt. A dugattyú közvetlenül az ütőmű végét kalapálja, eközben pedig a fúrószár tengelyirányban szabadon mozoghat.

Ezáltal az ütőmű energiája közvetlen a fúrószárnak adódik át, aminek eredményeként megnő az ütés ereje is. Pontosan ebben rejlik a Hikoki fúrókalapács titka, és ezáltal tud megbirkózni a legnehezebb feladatokkal is. Miben tér még el a Hikoki fúrókalapács az ütvefúrótól?

Nos, a kettő között az egyik legfőbb eltérés abban mutatkozik meg, hogy az előbbi nem a hagyományos tokmánnyal, hanem SDS befogással készülnek. Mit is jelent ez? Nos, a lényeg, hogy például a Hikoki fúrókalapács nem oldalról tartja a fúrószárat, hanem megvezeti azt, miközben a szár tengelyirányban szabadon mozoghat, és hornyok segítségével biztosítja a nyomaték átadását.

Hatékonyság terén épp ilyen remek a Hitachi fűkasza is, a maga területén. Azonban a megfelelő modellt sokszor nehéz megtalálni, főleg azoknak, akik nem igazán értenek ehhez a témához. Több évtizeddel ezelőtt, még nem voltak olyan felkapottak ezek a gépek, azonban mostanság nagyon népszerűnek bizonyulnak.

A Hitachi fűkasza tekintetében ez nem is meglepő, hiszen ez egy zseniális masina, ami nagymértékben megkönnyíti a fűnyírást. De melyik Hitachi fűkasza fog beválni? Akárcsak a fűnyírók esetében, itt is vannak aksis és benzines modellek.

Minden esetben érdemes megvizsgálni a gondozott terület nagyságát és minőségét, a munka elvégzésének helyét és gyakoriságát. Ugye egyértelmű, hogy az akkus Hitachi fűkasza kisebb területeken ajánlott, míg a benzines a nagyobb helyeken is boldogul. Az azonban biztos, hogy egyik Hitachi fűkasza sem fog csalódást okozni a tulajdonosának.