Napelem inverter méretek – Mi számít „jó választásnak”?

napelem inverterek
Napelem inverterek

Számos településen lehet észrevenni, hogy a tetőkön már egyre gyarapodnak a napelem panelek. Ez kicsit sem meglepő, főként látva az energiaszámlák egyre magasabbra kúszását. A költségek növekedésével megéri a befektetés, ami néhány év alatt képes megtérülni. Természetesen nem mindegy, miszerint pályázatból, támogatásból történt a finanszírozás nagyobb része, vagy az egész saját költség volt. Ami viszont a bizonytalan jövőt illeti, garantáltan nem fog hátrányt jelenteni, ha belevágsz mielőbb a tervezésbe, majd a kivitelezésbe.

A rendszereknek csak egyik része a panelek felhelyezése a tetőre. Bár ezek termelik meg az áramot, önmagukban mégis használhatatlanok. A hálózat lelke az inverter, ami a feszültség optimalizálást és az áram konvertálást végzi. Az egyenáramból ugyanis a hálózatba táplálható váltóáramot kell előállítani, ami nélkül az energia csak szűkös keretek között lenne felhasználható. Az alapvető készülékek csak akkor működnek, ha a rendszerben van energia.

Egy áramszünet esetén tehát megeshet, hogy semmilyen termelés nincs, hiába a napsütés. Ennek kiküszöbölésére készültek a hibrid termékek, amelyek ilyenkor is hasznosítani tudják a Napból érkező sugárzást és direkt ellátást garantálnak. Az stnapelem.hu weboldalon bővebben olvashatsz a napelem inverterek jellemzőiről. Több márka között van mód válogatni, ezek mind ideális körülményeket biztosítanak a különféle helyzetekben. Hasznos, ha valamivel nagyobb kapacitás lesz beszerelve, mint a maximális teljesítmény, mivel így kitolható a termékek élettartama.

Az egyedi igényekhez való igazodást az ST Solar munkatársai biztosítják. Mindig több lehetőségből tudsz választani és a telepítés maximális precizitással történik. Az inverterek mindegyik típusa már bizonyított. Csak olyan márkákkal dolgoznak a szakemberek, amelyek kiválóan ellátják a feladatukat. Ha pedig cserére, javításra kerülne sor, akkor az sem jelent problémát, ugyanis a precíz szervizháttér adott. A napelem rendszerekben lévő potenciál kiaknázása a jövő kényelmének és fenntartásának egyik kulcsa. Megéri ezért erre fókuszálni.