Szúnyogháló a biztonságos védekezésért

A nyári esőzések után gyakori problémaként jelentkezik a szúnyoginváziók megjelenése és leküzdése. Szúnyogháló mellett más kémiai megoldások is léteznek a kellemetlen rovarok visszaszorításához. Állítólag a levegőben használt irtószerek nincsenek semmilyen káros hatással más élőlényekre, azonban egyre több információ kerül a napvilágra, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

Madarak és más hasznos rovarok, mint a méhek szenvednek az irtásoktól, ezáltal lassan, de biztosan az egész tápláléklánc felborulni kezd. A méhek csökkenése befolyásolja a többi növény, a gyümölcsök jövőjét, miközben a szúnyogok eltűnése miatt sok madárfaj csökkenni kezd.

A klímaváltozás miatt, ma még fontosabb a csípés ellen védekezni, mivel az erősödő meleg és a folytonos belvizek más országokban honos szúnyogoknak adnak meghívót. Úgy tűnik, hogy a szúnyogháló felszerelése mind az ablakokra, mind az ajtókra egyre nagyobb fontossággal bír, így biológiai és kémiai vegyszerek nélkül védekezhetünk az éjjeli zümmögés ellen.