Tartsuk távol a napfénytől az ABS 1.75 szálat!

Népszerű, nagy szilárdságú, színes és sima felületű szál. Talán így jellemezhetjük a legjobban az ABS 1.75 mm filamentet. Ez a műanyag más 3D nyomtatási anyagokhoz képest magas olvadáspontú és jól használható az olyan területeken, mint például az építő-, az elektromos- és az autóipar, ahol fontos a hőálló jelleg.

Az ABS szálakat speciális összetétel és magas minőségi szabványok szerint gyártják. Az ABS 1.75 mm műanyag fő jellemzője a magas szintű mechanikai szilárdság és merevség. A belőle készült modellek hosszú időn keresztül jól megőrzik a tulajdonságaikat. Ez a szál nem áll ellen az UV sugárzásnak, ezért nem tárolhatjuk közvetlen napfénynek kitéve, ellenkező esetben zsugorodni fog.

Az ABS szálak 3D nyomtatásához a 3D printernek fűtött platformmal kell rendelkeznie. Ellenkező esetben az első rétegek gyors lehűlése a termék deformációjához és a rétegek leválásához vezethet. Az ABS 1.75 mm műanyaggal készült modellek aceton gőzzel történő kezelése simább külsőt eredményez és növeli az elem légmentes zártságát.