Télen-nyáron szép a Mátra túraútvonal

Nem kell otthon ülnünk abban az esetben sem, ha éppen ködös, nyirkos az időjárás, hiszen túrázni bármikor lehet, élvezhetjük a friss levegőt és a táj szépségét. Például a Mátra túraútvonal kiváló lehetőségeket biztosít egy kellemesen fárasztó, mégis élményekben dús túrázáshoz. Az út első részében az Országos Kékjelzésen lehet haladni Mátraszentlászló, Kétkerék Vendégház és Ágasvár között.

Mátraszentistvánnál jó időben láthatóak a Sípark gyönyörű szép lejtői is. Ágasvár a túrázóknak igen kedvelt pihenőhely, itt a legtöbbször sokan vannak. A Mátra túraútvonal keretén belül le lehet ereszkedni a híres Csörgő-lyukig, Magyarország egyik leghosszabb, nem karsztosodó kőzetben kialakult barlangjába.

A barlang bejárata zárt, csak szakavatott vezetővel járható. Ha nem is látogathatjuk meg a barlangot, gyönyörködhetünk a szép kilátásban a beszűkülő Csörgő-szurdokra. Ezután következik a Mátra túraútvonal legnehezebb szakasza, ugyanis 2,2 km hosszú kaptatón felmászva juthatunk el Fallóskútra, a Mátra híres zarándokhelyére.