Tetőfedő hullámlemez? Árak és egyéb hasznos tudnivalók

Pascal hullámlemez
Pascal hullámlemez

Minden kor hoz magával újabb kihívásokat, amiknek muszáj valamilyen formában megfelelni. A feladat gyakran nem egyszerű, de szerencsére a technikai fejlesztések révén, már jóformán bármire létezik hatékony válasz, valamilyen eszköz vagy alapanyag formájában. A különféle burkolatok, tetőfedő szerkezetek többféle anyagból, méretben, formában készülhetnek. Mivel választék akad bőven, ezért csak tudni kell hol érdemes keresni a kiváló elemeket. Érdemes átfutni a Pascal hullámlemezekről írt tájékoztatóját.

A speciális eljárás során kiképzett hullámlemezek, más néven szinuszlemezek sokban hasonlítanak a hagyományos trapézlemezekhez, de kiképzésükben lágyabb megjelenésűek. Nem robosztus éleikről, hanem lágy hullámaikról ismertek. A formavilág szinte teljesen megegyezik a régóta használt, hagyományosnak mondható palákkal. Ezekkel szemben, nem tartalmaznak az egészségre káros azbesztet. Ebből kiindulva, máris sejthető, hogy milyen területen használható fel nagy sikerrel.

A palatetők leszerelése szinte már mindenhol előtérbe került. Pótolni a fedőelemeket pedig hullámlemezzel lehet hatékonya, ami már elérhető bitumenes és műanyag kivitelben ugyanúgy. A fémtermékek az időtállóság jegyében születtek és méltán nyerték el a megrendelők bizalmát. A 0,4 – 0,75 mm vastagságú, horganyzott felületek egyik oldala gyakran még műanyag bevonatot is kap. A rendelés során megéri figyelni a szinusz hullám magasságára, ami döntő lehet a vásárlás tekintetében.

A szerkezet sokkal könnyebb, mint a régi fedőelem, tehát, ha a palák lecserélése megtörténik, akkor a tetőszerkezet jelentős súlytól szabadul meg véglegesen. Ami a költségeket illeti, azok változnak a színek függvényében. A pontos árakról az aceltrapezlemez.hu weboldalon tájékozódhat bárki. Mivel egyenesen a gyártótó érkeznek a termékek, ezért a kiadások minimálisra szoríthatóak. A megtérülés gyors és garantált, hiszen a hullámlemezek évtizedeken át kitartanak és rendkívüli megjelenést nyújtanak. Számos helyzetben burkolóanyagként is használhatóak, ami tovább növeli a felhasználási potenciáljukat.