Webshop készítés kisokos – Fő tudnivalók egy helyen

Rossz nyelvek szerint, aki manapság nincs az interneten, az nem is létezik. Tréfát félretéve, ismert tény, hogy napjainkban minden terméket és szolgáltatást könnyebb eladni a világhálón, amihez egy webáruház kétségtelenül kell. Sokaknak segített már a webáruház készítés előtt a viltor.hu weboldal. Ezen a portálon minden szükséges információt meg lehet találni az internetes üzletnyitással kapcsolatosan.

Megtudhatjuk azt is, hogy anyagi szempontból készíttetni vagy bérelni érdemes webshopot. Részletes leírás szerepel az oldalon arról, hogy mi is a webshop készítés és miként néz ki a bérlés. Ami a webáruház funkciókat illeti, a megvásárolt webshopba a cég olyan funkciókat épít be, amelyeket igényelt a kereskedő. A webáruház készítés abban az esetben elkerülhetetlen, amikor a megrendelőnek olyan speciális igényei vannak, amelyekkel egy webshop bérléssel foglalkozó vállalkozásnak nem éri meg bővíteni a rendszert.

A bérlés esetén viszont a webshop általános webáruház funkciókkal lesz ellátva. Itt rengeteg, előre kifejlesztett, hasznos komponensről van szó, mint például az aktuális piacon legelterjedtebb bankkártyás fizetések, a legnagyobb szállítókkal való összeköttetés, külső számlázók és készletkezelők integrálása stb. Tulajdonképpen ez a tudás biztosítja a folyamatos működést és értékesítést a webáruházak 99%-nak. Továbbá, a viltor.hu weboldalon olvashatjuk a webáruház technikai üzemeltetésének leírását, amiben szintén fontos tudnivalók szerepelnek.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a költségek jellemzően az indulási, valamint a folyamatos üzemeltetési kiadásokat jelentik. Pedig sok olyan költség merülhet még fel, amelyek előfordulnak, úgy a webáruház készítés, mint a bérlés mellett. Ilyen például a domain éves díja, a könyvelő kifizetése, a fogyasztóvédelmi dokumentumok, a keresőoptimalizálás, a külső számlázók, szállítók, készletkezelők költsége, pénzügyi szolgáltatók jutaléka, marketingügynökségek. Amennyiben megvannak a kellő ismereteink ezekről a kiadásokról, akkor nem érhet túl nagy meglepetés.