A fonal árak és a kész minőség

Amikor szeretnénk valamilyen kézimunkát elvégezni, akkor mindig mérlegelnünk kell az árakat. Például, ha pulóvert kötnénk, akkor ellenőrizni kell, hogy a fonal árak mennyire illeszkednek a pénztárcánkhoz. Sokan úgy vannak vele, hogy besétálnak egy közeli boltba, megnézik az árakat, majd megveszik az előre legyártott darabokat ahelyett, hogy órákig kötögetne.

Azonban van még egy csoport, akiket nem érdekel, hogy mennyi pénzt spórolnának meg a boltban és szeretnék kiélvezni az otthon töltött perceket. Ilyenkor a hangsúly mindig az alkotáson van, nem pedig a valódi értéken. Ha pedig összehasonlítjuk a boltban kapható árukat a saját kézzel gyártott daraboktól, akkor azonnal látni fogjuk a különbséget.

Amikor valami szeretettel és odafigyeléssel készül, akkor sokkal szívesebben viseljük és az ajándéknak is lényegesen emelkedik az értéke, hiszen hosszú órákat, akár napokat töltöttünk el a készülődéssel. Ilyenkor a fonal árak annyira nem számítanak, mivel mi választhatjuk ki a minőséget és a színeket.