A makréla kiváló előnyei

A fogyókúra eléggé nehéz időszak mindenki életében, aminek során szükséges a táplálkozásunkat is a célnak megfelelően alakítani. Ebben az időszakban optimális a makréla fogyasztás, mivel magas a fehérje- és az Omega3 zsírtartalma, ugyanakkor kifejezetten lágy ízzel ajándékoz meg bennünket.

Számos, egészségre gyakorolt előnyös hatása van, például kitűnően támogatja a szív- és érrendszer működését. Továbbá, nagyon fontos tudnivaló, hogy a halfogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

Nagyon jó nyomelem- és vitaminforrás a makréla, hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez, javítja ezek anyagcseréjét, illetve redukálhatja egyes daganatos megbetegedések kockázatát. Erősíti az immunrendszert is, ezzel javítva a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket.

Tehát az egészségünk szempontjából célszerű, ha mindennap kerül az asztalra makréla vagy egyéb halféleségek felhasználásával előállított étel. Ezek az alapanyagok nem kerülnek többe a hagyományos húsoknál.