A kültéri lámpák egyedi tulajdonágai

Szabadtéren egészen más hatások érvényesülnek, mint bent a lakásban. Éppen ezért, a kültéri lámpák sokkal strapabíróbb anyagokból készülnek és a gyártásuk során kifejezetten odafigyelnek arra is, hogy a nedvesség ne tudjon kárt tenni ezekben. Hiszen nem elég, hogy a kültéri lámpák ellenálljanak az extrém hidegnek és melegnek, valamint az UV sugárzásnak, mert az eső, illetve a pára okozhatna végzetes meghibásodást.

Ez egyébként a fürdőszobában és egyéb vizes helyiségekben is így van, tehát az ilyen terekbe készült modellek és a kültéri lámpák közös tulajdonsága a cseppállóság, de ezen kívül rengeteg eltérő adottságaik vannak, így oda kell figyelni, hogy hová melyiket szerezzük be.

Szerencsére a www.alampa.hu oldalon külön kategóriába vannak sorolva a fürdőszobai és a kültéri lámpák, tehát ha a megfelelő menüpontra kattintunk, akkor onnantól kezdve már tévedni sem igazán tudunk. Persze még így is érdemes elolvasni a terméklírásokat, mert a kültéri lámpák között lehetnek olyan eltérések, amelyek befolyásolhatják a végeredményt.