A minőségi szórakozás jegyében: diafilm

A diavetítő használata néhány évtizeddel ezelőtt rendkívüli népszerűségnek örvendett. A diafilm a gyerkőcök megismerkedhettek a mesehősökkel úgy, hogy közben minőségi és tartalmas időt töltöttek együtt a családdal. A diafilm vetítés a diavetítő nevű masinával történt, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy a filmen található képkockákat tematikus sorrendbe helyezve, a vetítő kockáról-kockára lépve mutatta végig.

Diafilm vetítő
Diafilm vetítő

Alapesetben ezek a filmek felirattal vagy valamilyen egyéb kísérőszöveggel voltak ellátva, ezzel személyesítve meg az egymás után következő képkockákat. Évtizedeken át, a diafilm minőségi szórakozást nyújtott a családoknak, hiszen televízió hiányában, esténként összeültek és levetítettek néhány filmet.

Egy időre úgy tűnt végleg kimegy a divatból, ám ma újra megjelent a családok körében. A jatek-webaruhaz.hu kínálatában pedig számos filmet van lehetőség megvásárolni, mint az Öreg néne őzikéje, az Alice csodaországban, vagy éppen a Brémai muzsikusok, így a gyerkőcök első kézből ismerkedhetnek meg a legnépszerűbb mesehősökkel.