Az elektromos fűnyírók előnyei

A kertünk nemcsak a növények és a virágok termesztésére alkalmas terület, hanem olyan hely is, ahol megpihenhetünk a város nyüzsgésétől. Ezért a magántulajdonban lévő zöldterületeken gyönyörű és ápolt pázsitok, színes virágágyások és dekoratív tavak láthatóak. Viszont az ilyen szépség bizonyos erőfeszítéseket igényel a tulajdonos részéről. Különösen a pázsitnak van szüksége fokozott gondoskodásra, mivel a fű szó szerint szinte percenként nő. A növényzet túlburjánzásának leküzdésére speciális kerti felszereléseket kínálunk.

Egyre többen kedvelik a nagy teljesítményű elektromos fűnyírókat. Ezek a modellek, a benzinessel összehasonlítva, gyakorlatilag nem bocsátanak ki zajt munka közben. Ezen kívül nem kell a folyamatosan dráguló benzint vásárolni és belélegezni az ártalmas kipufogógázokat. Az elektromos fűnyíró a kerti szerszámcsalád központi eleme. Habár a teljesítményük elmarad a benzines modellekhez képest, ám nagyságrendekkel meghaladják a mechanikus egységek kapacitását.

Az elektromos fűnyírók másik fő előnye, hogy sokkal gazdaságosabbak, mint a benzines változatok. Nem igényelnek üzemanyag utántöltést és gyakori karbantartást, ráadásul nagyon könnyen kezelhetőek. A motor szempontjából ezek a modellek kevésbé zajosak, habár nem nevezhetőek teljesen csendesnek, de a zajszint sokkal alacsonyabb, mint a benzines fűnyírókban, sőt, kényelmesebb velük dolgozni.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az elektromos motor működése közben nincs olyan magas vibráció, mint amikor a benzinmotor jár, csak enyhe csörgés figyelhető meg. Súly szempontjából a villannyal működő egységek sokkal könnyebbek, így egyszerűbb azokat szállítani és tárolni, ami pozitívan befolyásolja azok árát is. Egy ilyen fűnyíró hátrányaként azt tudjuk megemlíteni, hogy kevésbé mobil, a benzines változathoz viszonyítva. Az elektromos fűnyíró mozgásterét egy hosszú tápkábel korlátozza, ezért főleg kisebb területeken használják és egyáltalán nem alkalmas távoli területeken történő munkavégzésre. Online üzletünkben elektromos és benzines fűnyíró modelleket egyaránt rendelhet!