Bababiztonság az egész lakásban

A gyermek a szülők szeme fénye. Azért, hogy biztonságban tudhassák, mindent megtesznek. A bababiztonság érdekében felszerelik az egész lakást olyan eszközökkel, amelyek megakadályozzák, hogy az előre látható baleseteket bekövetkezhessenek.

bababiztonságTöbb eszközt is lehet vásárolni manapság erre a célra. A bébiőr a gyermekszobában jelzi, hogy mikor van ébren vagy sír a kisbaba. Az él- és sarokvédők megakadályozzák, hogy súlyos sérülést okozzon, ha véletlenül nekiütközik.

A leesés gátlók az ágyra szerelve megakadályozzák, hogy leessen a kicsi onnan. A gyermekrácsokkal ki lehet jelölni azt biztonságos területet, ahol játszhat és mozoghat, ugyanakkor elkeríthető az a rész, ahol nem. A szekrények, fiókok és elektromos berendezések felszerelése bébizárral megakadályozza abban, hogy kinyissa, illetve becsukja azt.

A konyhában hatékonyan ki lehet védeni az égéssel járó sérüléseket, ha a kályha szélére tűzhelyvédőt szerel fel a család. A szülők minél előbb gondolnak a bababiztonság kérdésére, annál hatékonyabban fel tudják szerelni a házat velük.