Ha kell egy kerítés

Nem csupán a nem kívánt elemek távoltartására, illetve a világ zaja elől való menekülésre szolgál. A kerítés a régi időkben még egész más funkciót is betöltött. A hölgyek nem csupán a szervernél – a fodrásznál – gyűltek össze információcsere ürügyén, de gyakorta kikönyököltek és onnan figyelték árgus szemekkel főleg a fiatalokat.

keritesA kerítés óvó karjain belülről nem átallottak egy-egy csípős megjegyzést elereszteni a számukra nem tetsző magatartási formát mutató emberkéknek. No de félre a tréfát!

Rohanó világunkban szükség van egy védőfalra, ami elrejt bennünket, óv valamelyest a zajtól és a kocsik által felvert portól. Ha éppenséggel nem teljesen zárt kerítés kerül a ház elé, hanem mondjuk egy famezőkkel tarkított darab, akkor megvillanthatja az arra járóknak kertésztudományát is.

Arról nem is beszélve, hogy a sok ember nem csupán bámészkodókat termel ki magából, hanem bizony olyanokat is, akik nem épp becsületes módon szeretnének meggazdagodni. Egy kerítés nem csupán esztétikus lehet, de óvja nyugalmunkat és anyagi javainkat is.