Miért problémás az mdf ajtó festése?

Ma már nem szokás minden ház körüli feladat megoldásához szakembert hívni, hanem amit lehet, azt megoldhatjuk saját magunk. Egyrészről ezzel pénzt takaríthatunk meg. Másrészről pedig jó érzéssel tölt el, ha sikerül valamit saját kezünk által megjavítani, felújítani.

mdfajtofesteseViszont az mdf ajtó festése komoly felszerelést igényel. Ezeket a préselt farostlemezből készült nyílászárókat nem lehet egyszerű vízalapú festékekkel szépen lefesteni, mert a porózus szerkezetű lemez magába szívja a festéket.

Különleges kétkomponensű poliakril festékeket szoktak használni az mdf ajtó festése során. Ez viszont nagyon gyorsan szárad, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Ezt nem lehet ecsettel szépen és gyorsan lefesteni, ezért festékszóró pisztoly használata javasolt. A poliakril festékek károsak az egészségre, amíg meg nem száradnak, ezért az mdf ajtó festése során megfelelő védőöltözetet kell használni.

Miután a festék megszárad, már semmilyen káros hatása nincs az egészségre, ezért nem kell attól tartani, hogy az ilyen festékkel festett ajtók vagy egyéb bútorok bármilyen egészségügyi kockázattal járnak.