Milyen a jó háromkerekű bicikli?

A pedálozás, illetve a termékkel közlekedésből adódó mozgás fejleszti a gyermek karjainak és lábainak a koordinációját. A háromkerekű bicikli stabilitást, valamint biztonságot nyújt. Rengeteg típus közül választhat, ezért a döntés nem minden esetben egyszerű.

A babakocsira hasonlító változathoz általában sok kiegészítő tartozik, mint például a különféle védők, táskák és egyéb biztonsági elemek. A tolókar nagyon fontos alkatrésze a terméknek, ugyanis a segítségével nemcsak tolni, de szükség esetén meg is lehet állítani. A kerék anyaga nagyon fontos tényező a vásárlás során. A háromkerekű bicikli olcsóbb változatai többnyire kemény, műanyag kerekekkel vannak felszerelve, amelyek nem igazán tompítják az út egyenetlenségeit és rendkívül hangosak.

A gumi- vagy a habkerekű típusok lágyak és nem zörögnek, ebből kifolyólag a gyerekek nemcsak sima úton használhatják. Érdemes megemlíteni, hogy már a féléves gyereknek is vásárolhat a képességeinek megfelelő változatot. A háromkerekű bicikli fiús és lányos kivitelben egyaránt beszerezhető.