A fa nyílászáró felújítás csakis a szakember dolga

Az ablakok generálta hőszigetelés nagyon fontos, és ha ezt még esztétikusan is meg lehet oldani, akkor szinte már kötelező. Ehhez a fa hőszigetelő ablak gondmentesen hozzájárulhat. Szép, mutatós és hatékony, de több év után ez is elromolhat. Számos olyan előjel van, amelyek miatt a fa ablak javítás kötelezővé válik. Ezt nem lehet halogatni, ugyanis az komolyabb károkat eredményez.

fa nyilaszaro felujitasEbben a cikkünkben tisztázni szeretnénk, hogy a tulajdonosoknak mire kell figyelni, és mik azok az előjelek, amelyek miatt fontos hívni a szerelőt. Nem mondunk újat azzal, hogy ha betört az üveg, akkor mindenképp hívni kell azt a céget, amelyik az ablakot biztosította. Sokszor egy szerelő is biztos megoldás lehet, de mi azt tanácsoljuk, hogy inkább döntsön a szerelést biztosító vállalat mellett. Roppant zavaró lehet, ha egy profi ablaknál beázik az eső. Egyértelmű, hogy valami nincs rendjén, és a fa ablak javítás jelentheti a biztos kiutat.

Akkor sem szabad halogatni e hibaelhárítást, ha por vagy piszok jelent meg a hőszigetelő üveg két rétege között. Pára esetén pedig egyértelmű, hogy ki kell hívni a szerelőt. A fa nyílászáró felújítás természetesen egyéb esetekben is javasolt vagy épp kötelező. Értelemszerűen érdemes szólni a cégnek, aki a beszerelést biztosította, amikor az ablak nem működik rendesen. Akkor is jelezni kell a bajt, amikor nagyon nehezen kezelhető az egész szerkezet. A kattogás és nyikorgás is nagyon zavaró lehet, hát akkor még az akadozás és a szorulás.

Ezeknél nem érdemes halogatni a szerelő kihívását, aki orvosolni tudja a gondokat. A nyíló és bukó funkció az egyik legegyedibb része az ablaknak, és ha ez nem megy, akkor bizony az egész ablak nem sokat ér. A legzavaróbb mégis az, amikor az ablak egyszerre nyílik és bukik is. Ilyenkor olyan érzés fog el bennünket, mintha az ablak kiesne a helyéről. Ilyenről nincs szó, de a szakembert, aki ezt meg tudná oldani, mindenképp értesíteni kell a gondról. A fa nyílászáró felújítás temérdek szempontot tekintve esedékessé válhat, és egy biztos, halogatni nem érdemes.