A kötés alapok precíz elsajátítása

Az alapok elsajátítása minden szakmában elengedhetetlen. Nincs jó munka, amíg az alapokat fel nem állítják. A kötéshez szükséges alapok elsajátítása sem kivétel ez alól. A kötés alapok leírását megtalálják honlapunkon, ahol könnyedén ráérezhet a technikájára felnőtt és gyermek egyaránt. A szemek felszedését, a sima és fordított kötés technikáját mindenki megtanulhatja, ami az alapját képezi ennek a kézimunkának.

Kötés alapok
Kötés alapok

A gyakorlás nagyon fontos, hiszen egyszeriből senki sem tud egy pulóvert, vagy akár zoknit elkészíteni. A kötés alapok ismerete után már csak Öntől függ, hogy mit hoz létre a két kezével.Amit saját kezünk munkájával készítünk el, annak nagyobb az értéke számunkra és sokkal több örömet okoz. Régen, nagymamáink idejében, az iskolákban is tanították kézimunka órán a kötést. Napjainkban ez már csak emlék, amit nosztalgiából emlegetnek.

Ezen felbuzdulva, honlapunk összegyűjtötte a kötés alapok elsajátításához szükséges minden módot arra, hogy ez ne csak emlék maradjon, hanem továbbra is örömet okozzon mindazon embereknek, akik szeretnének valami maradandót alkotni. A hagyományok megőrzése napjainkban igen fontos feladat, amit elég sokan tesznek meg és a fiatalok életébe is próbálják becsempészni a kötés technikáját.

A kötés alapok ott kezdődnek, hogy miként fogjuk a kezünkbe a kötőtűt. Nagyon fontos technikai részét képezi ez, ami fölött nem lehet elsiklani. A helyes fogás után meg kell tanulni az ujjakat helyesen használni, ezáltal megtartani a fonalat és a kötőtűt egyszerre. Ez kezdetben lehet, bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatba átültetve teljesen egyszerű. Miután ezek megvannak, jöhet a szem felszedése, aminek elmulasztása eredménytelenséget okoz.

Ha nincs szem, nincs miből és mit kötni. Mindezek után következik az első technika, a sima illetve a fordított kötés. Ezen két kötés alapok képezik az egész kézimunkát. Ezek nélkül nem tanulhatunk meg újabb mintákat és technikai fogásokat. A kötés alapok erről szólnak, hogy a legelején kezdjük a legalapvetőbb dolgokkal. Miután ezeket eleget gyakoroltuk és úgy érezzük, hogy már becsukott szemmel is menne, el lehet kezdeni tanulni, illetve ismerkedni új technikákkal és mintákkal.

A kötés gyönyörű dolog és nagyon jól kikapcsolja a gondolatainkat. Ez idő alatt félreteszi mindenki a problémáját és gondját, csak arra koncentrál, amit éppen csinál. A kötés alapok lényege mindig ugyanarról szól, csak a módszere térhet el egyeseknél, ki miként tanulta meg. A végeredmény számít és az, hogy elégedettek legyünk vele.