A minimál stílus története

A minimalizmus a huszadik század egyik fő művészeti irányzata. Európában egészen Bauhausig vezetjük vissza. A minimál stílus fő jellemzői azok, hogy a lehető legkevesebb anyagot felhasználva kihozni a legtöbbet, valamint a tisztultság és rend alkalmazását használja fel.

minimál stílusA minimál stílus modern alkalmazása legfőképp a lakberendezésben érvényesül, hiszen a letisztultság és a szolid bútorzati elemek dominálnak a legtöbb lakásban. A teret rendkívül jól kihasználják, így alkotják meg a nyugalmat és a rendet.

1919-ben alapították meg Walter Gropius nevére hallgató iskolát, ami a korszak jelentős művészeit egyesítette. Ezen művészeti irányzat célja, hogy mindenki számára egyszerű legyen és könnyen érzékelhető. Az ArtTube.hu is forgalmaz ilyen stílusban szerkesztett műveket, mégpedig Aby Szabó Csaba alkotásait.

A minimál stílus több fokozaton esett át, a realizmustól kezdődően egészen az elvont elemekig. Ebben az irányzatba készült művek sokféleképpen hatnak az emberekre, mindenki mást lát meg bennük, mégis remek ágazatot képvisel.