Az MD fémkereső használata munka céljából

A fémdetektorok alkalmazása, főleg a hobbi kincsvadászokra jellemző. Azonban van néhány olyan szakma is, ahol nagy hasznát veszik egy ilyen készüléknek.

MD fémkeresőAz MD fémkereső főleg a kezdő kincskeresők számára lett kifejlesztve. Kezelése egyszerű és az ára is roppant barátságos. Ettől függetlenül, kiváló szolgálatot nyújt a régészeknek is, akik az ásatások helyszínét szeretnék feltérképezni, még a munka megkezdése előtt.

Kiválóan kimutat mindenféle fémet a talaj felsőbb rétegeiben, legyen az akár vas vagy nemesfém. A háborús filmekben is gyakran láthatunk ilyen eszközöket, amint a régi aknamezőket pásztázzák vele a katonák, hogy elkerüljék a robbanószerkezeteket.

De akkor is jól jön egy MD fémkereső, ha egy új vezetéknek szeretnénk kiásni az árkot, de nem szeretnénk a régi földkábeleket átvágni. Ezzel megvizsgálhatjuk, hogy hol található fémvezeték a talajban és elkerülhetjük azokat. Az MD fémkereső 3 méter mélységig vízálló, így a sekélyebb tengerpartokat is át lehet vizsgálni a régi, értékes tárgyak után kutatva.